Mi in naše okolje

"Trajnostni razvoj je razvoj, ki izpolnjuje potrebe sedanje generacije, ne da bi pri tem ogrozili možnosti prihodnjih generacij, da zadovoljijo svoje lastne potrebe in izberejo svoj način življenja."

(Konferenca Združenih narodov za okolje in razvoj v Rio de Janeiro, 1992)

Za našo skupino predstavlja trajnostni razvoj in varstvo okolja osrednji steber naše filozofije.

Že v sanaciji naše poslovne zgradbe smo delovali v skladu s trajnostnim razvojem. Okna z mlečnimi stekli so bila zamenjana za okna s prosojnim steklom, kar nam omogoča prihranek pri porabi električne energije. V skladišču je bila izboljšana izolacija - to ne prihrani le energijo temveč tudi stroške. Hladilne naprave so bile kupljene po kriteriju energijske varčnosti in pri nabavi strojne naprave se ne orientiramo toliko na zmogljivost temveč več na varčnosti pri porabi energije.

Pomembno nam je, da se prične okoljevarstveno razmišljanje in dejanje pri vsakem posameznem zaposlenem. Iz tega razloga pazimo, da so vse naprave po zaključenem delovniku pravilno izklopljene. V celotni poslovni zgradbi in skladišču se upošteva pravilno ločevanje odpadkov.

Tudi pri pošiljanju naših paketov, pazimo na trajnostni razvoj. Iz tega razloga smo zamenjali material naših polnil za pakete, vsepovsod tam kjer je to možno. Danes vsebuje več kot 95% naših paketov biološko razgradljivo polnilo iz škroba (biochips).

Prav zato je razumljivo, da tudi pri naših dobaviteljih postavimo pod vprašaj njihovo filozofijo in način proizvodnje izdelkov iz vidika trajnostnega razvoja. Tako lahko za vas izberemo le najboljše izdelke, ki ustrezajo najvišjim standardom proizvodnje.

Sporni izdelki so odstranjeni iz sortimana oz. kot takšni sploh niso sprejeti v naše trgovine.