Kako očistiti tuš kabino?

Kako očistiti tuš kabino?

Za začetek je potrebno tuš kabino pospraviti. Pred čiščenjem dstranite stekleničke šamponov, spužve in še posebej vložke proti drsenju. Pod njimi se zbirajo ostanki mila, kar je idealno za razvoj bakterij in plesni.

Tuš kabino sperite z vodo, da odstranite grobo umazanijo.

Nato pripravite

  • skodelico kisa
  • ½ skodelice sode bikarbone ali limoninega soka
  • 4 litre tople vode

To mešanico s pomočjo gobice nanesite na ploščice in fuge. Mešanica poskrbi za temeljito čistočo, saj učinkovito odstranjuje vodni kamen in umazanijo. 

Nato očistite vrata tuš kabine. Vrata iz stekla ali plastike lahko očistite z belim kisom ali s sredstvom za odstranjevanje vodnega kamna, ki poskrbi tudi za higieno. Ne pozabite očistiti tudi vodil vrat. Za to je idealna stara zobna ščetka. Uporabite jo lahko tudi za čiščenje fug. 

Tuš zavesa se bo najbolje oprala v pralnem stroju. Upoštevajte navodila na etiketi. 

Sedaj pa k čiščenju glave tuša. Včasih se šobe tuša zamašijo s kamnom. V tem primeru glavo odvijte in jo za nekaj ur postavite v skledo s kisom. Zelo zamašeno glavo lahko pustite namočeno tudi preko noči. 

Uporabite lahko tudi sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna. To deluje tudi kot razkužilo in odstrani tudi trdovratni kamen.Z

Zelo pomembno je, da ne pozabite na čiščenje odtoka, ki se pogosto zamaši z umazanijo in lasmi. Zadeva lahko postane sila neprijetna, kar lahko preprečite z rednim čiščenje. Odstranite pokrovček in ostanke las in umazanije in temeljito sperite. V odtok lahko vlijete mešanico vode in citronske kisline. To bo pomagalo očistiti preostalo umazanijo. 

Čista tuš kabina zagotavlja higieno, varnost in zdravje. Za redno čiščenje tuš kabine potrebujete veliko časa, zadostuje že nekaj minut. 

Biolindo priporoča:

EKOS čistilo za kopalnico in sanitarije

OFFICINA NATURAE citronska kislina v prahu