sodasan - "One Ocean" za oceane

sodasan - "One Ocean" za oceane

Skupaj proti poplavi plastike

sodasan je bil vedno pionir na področju varovanja okolja in trajnosti. "Počistite čisto" - slogan eko-pionirja navsezadnje ni naključen. Zato je logičen korak, zaveza sodasana, k izogibanju plastičnim odpadkom. Pred nekaj leti je bila embalaža njihovih izdelkov zamenjana za plastiko iz recikliranega materiala, velike posode pa so od takrat na voljo v Bag-in-Box - ih. Te razmeroma majhne kretnje prihranijo ogromno plastičnih odpadkov. Toda sodasan bi rad naredil nekaj več! Zato je združenje ozeankind podprlo s svojo linijo "One Ocean". Omejena izdaja je sestavljena iz treh izdelkov, od katerih prihodek gre združenju.

Oceani so bistvenega pomena za naše življenje

Morja pokrivajo 70% zemeljske površine in igrajo pomembno vlogo v našem življenju. Ne glede na to, ali živite na obali ali daleč od oceana - ima temeljni pomen za vse življenje na zemlji: proizvaja nenadomesljivo količino kisika, podpira ravnovesje biosfere z blaženjem posledic podnebnih sprememb in je dom najrazličnejših vrst, nekatere od teh pa so še vedno neodkrite. Resno se vprašajmo, zakaj ljudje morju ne izkazujejo več spoštovanja in skrbi! Kar želimo, se vzame in tisto, kar ni več potrebno, zavržemo. Šokantni rezultat je, da na vsakih kvadratnih kilometrih svetovnih oceanov plava na stotine tisoč kosov plastičnih odpadkov, ki uničujejo življenje in življenjski prostor.

ozeankind® - ni rešitev, ampak del odgovora

V nasprotju z drugimi organizacijami za varstvo okolja ima združenje ozeankind le eno osrednjo, čeprav pomembno temo: odpadki iz plastike, njihovo recikliranje ali recikliranje in tudi njihovo izogibanje. Transparentnost je glavna prednostna naloga: vsi projekti so vidni, oprijemljivi in takojšnji. Na ta način zbiramo odpadke, ozaveščamo o temi plastičnih odpadkov in predvsem delamo z otroki. ozeankind ima več baz v Nemčiji, iz katerih se organizirajo mesečna čiščenja. Trenutno je projektno mesto na Zanzibarju, kjer reciklažno podjetje Zanrec deluje kot partner in v sodelovanju z osnovnimi šolami.

Naše vsakodnevne odločitve so pomembne

Pomembno je tudi ozaveščanje ljudi, da vsak posameznik LAHKO nekaj naredi - vsak dan se sprejemajo odločitve, ki so lahko del odgovora - navsezadnje se vsak posameznik vsak dan odloči, koliko odpadkov iz plastike zavrže in tudi proizvede. Zavedati pa se morate tudi, da vsaka sprememba, ne glede na to, kako majhna je, dolgoročno šteje in pomaga.

sodasan podpira ozeankind s finančnim sponzorstvom in skupnimi projekti.